C/ Major, 29 - 08110 Montcada i Reixac

935 641 696

Com treballem les matemàtiques

Com treballem les matemàtiques

Volem compartir com treballem les matemàtiques a l’escola FEDAC Montcada

Vivim en una societat canviant i el nostre paper es basa en l’adaptació a aquests canvis. I l’escola també ha canviat.

Els mestres que vam aprendre a sumar i a restar amb una pissarra i un guix, en el segle XX, som ara els professionals de l’educació del segle XXI. Els nostres alumnes esdevenen els veritables protagonistes de l’aprenentatge, els quals tenen a les seves mans dispositius i aplicacions, que uns anys enrere haguessin sigut impensables. Així doncs, els mestres som xerpes per a orientar els alumnes, per tal que esdevinguin ciutadans que encaixin en aquesta societat canviant.

Les matemàtiques han sofert un dels canvis més notables en la història de l’educació. Aleshores vam trobar la necessitat d’innovar amb les matemàtiques i de deixar enrere aquells exercicis repetitius i purament mecànics i poder compartir aprenentatges amb els alumnes d’una manera més pràctica; posant de manifest la veritable essència de les matemàtiques.

El sistema Innovamat ens permet endinsar-nos en aquest món tan fantàstic dels nombres, lletres i símbols, que d’una manera lúdica i vivencial, fa que els alumnes gaudeixin d’aquesta matèria. Però està clar que els continguts curriculars corresponents a cada etapa s’han d’inquibir en aquesta proposta educativa. Els recursos i materials que ofereix el sistema Innovamat, permeten als nostres alumnes crear hipòtesis sobre fets relacionats amb la vida quotidiana, que ells/es podran anar resolent i comprovant la veracitat dels mateixos.

El material manipulatiu, els recursos digitals i les miniaplicacions interactives de la plataforma digital, permeten implementar la nostra proposta educativa, per tal de desenvolupar els processos cognitius dels nostres infants.

En una societat com la nostra, era necessari implementar una nova proposta d’ensenyar-aprendre les matemàtiques, una altra dimensió, on l’essència està en la manipulació i l’experimentació -observant, analitzant, deduint i comprovant-; deixant enrere la llau d’activitats mecàniques a les quals estàvem habituats.

Així doncs, visquem les “mates” com un joc, gaudint amb els nombres i desmitifiquem que els “problemes” són un problema.

Enllaços d’interès:

TROBADA AMB LES FAMÍLIES Famílies d’Infantil, això és Innovamat!

TROBADA AMB LES FAMÍLIES Famílies de Primària, això és Innovamat!

RECURSOS PER A LES FAMÍLIES https://www.bmath.app/ca/


Altres projectes FEDAC Montcada

Nens i nenes manipulant materials per aprendre matemàtiques