C/ Major, 29 - 08110 Montcada i Reixac

935 641 696

Coneix l’espai EMMAÚS

Coneix l’espai EMMAÚS

Que és l’espai Emmaús? Quines activitats fem?? Com ho fem???

En aquest espai ens trobem en petit grup per a compartir moments,
emocions i vivències i retrobar-nos amb nosaltres mateixos.

A la nostra escola hem creat l’espai Emmaús per treballar dins del projecte de Tutopia. En aquest espai treballem la interioritat per tal d’aprofundir en les nostres emocions. Ens facilita una estona de calma i trobar-nos amb nosaltres mateixos alhora que compartim emocions i vivències enriquidores amb els altres. 

La calma  interior ens ajuda en el nostre creixement personal. 

L’àrea d’Emmaús és una de les nostres activitats complementàries, la portem a terme des de I3  fins a P6. Per poder ser una activitat  rica i personalitzada, dividim la classe en dos grups d’hora cadascun.

En aquest espai intentem que el nen/a trobi un moment per la reflexió individual i a l’hora poder compartir vivències amb els seus companys, sempre dins del respecte i l’empatia i una actitud proactiva.

Portar a terme diferents tècniques com la relaxació, visualització, ioga, mandales… ajuden al nen/a a poder assolir el nostre objectiu d’arribar a crear un clima de tranquil·litat i retrobament personal.

El fet de poder compartir vivències i inquietuds dins d’un petit grup, és un gran pas en la confiança amb els altres, de l’empatia i el respecte, on hi hagi un guanyar-guanyar per part de tots.

Per això, de vegades és necessari parar i atendre les nostres necessitats d’una manera conscient, saber quin és el nostre fi en ment, a través d’aquestes tècniques de relaxació.

La relaxació és un estat de consciència que ens aporta un profund descans, al mateix temps que ens ajuda a equilibrar el metabolisme, el ritme cardíac i la respiració. La relaxació també ens allibera de possibles tensions, sigui musculars o psicològiques, que es van acumulant en el dia a dia.

El benestar de la societat comença amb el benestar personal, no podem estar bé amb els altres si no són capaços de trobar-nos a nosaltres i estar bé amb un mateix.