C/ Major, 29 - 08110 Montcada i Reixac

935 641 696

Lidera’t, nosaltres et donem la recepta!

Lidera’t, nosaltres et donem la recepta!

A la nostra escola, l’alumnat aprèn a ser feliç… Com ho fem? Treballen el lideratge! Lidera’t amb nosaltres, et donem la recepta!

La nostra escola duu a terme un projecte de reconeixement internacional sobre lideratge i educació socioemocional anomenat Leader in me (LEM)  basat en “Els 7 hàbits de les persones altament efectives” dissenyat per l’americà Stephen Covey. 

Treballant i experimentant una sèrie de conductes s’adquireixen 7 hàbits que permeten adquirir les eines necessàries per convertir-te en líder de la teva vida. Aquest fet comporta infants més compromesos, responsables, proactius, empoderats… Un llistat de beneficis que converteixen a LEM en un pilar imprescindible com a cultura de l’escola. 

Així doncs, el LEM és un projecte vivencial en el qual els docents s’impliquen i es formen de manera personal i professional creant significats compartits amb l’alumnat. És habitual sentir parlar als infants sobre el guanyar-guanyar o la tercera alternativa quan es troben davant d’un conflicte en el seu dia a dia, o de ser proactius i no reactius davant de situacions que no ens agraden. Fins i tot, d’esmolar la serra, és a dir, tenir moments per a un mateix tenint en compte el cos, el cor, la ment i l’esperit.

I què en pensen els infants de l’escola?

“A mi em sembla que és molt divertit poder fer LEM (líder en mi). Perquè et fa reflexionar sobre cada acció  per saber si és bona o dolenta i també poder treballar els 7 hàbits així podem millorar la nostra relació tant amb família com amb els amics.” Classe de P4.

“Per a mi LEM és molt important per als nens i nenes de l’escola. A mi m’ha servit per a moltes coses: per tenir respecte, col·laboració, posar-me en el lloc dels altres a relacionar-me amb els altres, a ser tolerant i a estimar de cor a les persones.

La meva opinió és que LEM és molt important i és molt útil per al dia a dia.” P6

“A mi LEM m’agrada, fem activitats divertides.

A mi m’ha aportat molt en el meu dia a dia sobretot el guanyar-guanyar.

Serveix per entendre i comprendre als altres i ajudar als altres” P6

“Un líder és una persona que és un exemple a seguir perquè actua amb responsabilitat, realitza bones accions. En definitiva, té els 7 hàbits en ment i els aplica”. P6

En resum, LeaderInMe és una guia que dona eines per ajudar a decidir quina és l’elecció més adequada i descobrir les fortaleses i talents que tots tenim i que encara molts desconeixem. Actualment aquest programa ja és present a tota la comunitat de FEDAC Montcada, on tots els docents, el personal d’administració i el personal de serveis han rebut la formació que ha permès implementar els 7 hàbits de la gent altament efectiva a l’etapa d’Infantil i Primària i a tots els racons de l’escola.