C/ Major, 29 - 08110 Montcada i Reixac

935 641 696

Un carnaval molt musical

Un carnaval molt musical

Sota el lema “Que soni la música” tota la comunitat FEDAC Montcada vam sortir divendres a la Rua de Carnestoltes acompanyats de les famílies i els ciutadans de Montcada.

Aquesta passada setmana a la nostra escola, FEDAC Montcada, hem viscut la setmana del Carnestoltes, la setmana més esbojarrada de l’any.

Els AIPs (agents impulsors de la participació) de l’escola de Mitjans i Grans ha tingut un paper molt important en la preparació d’aquesta setmana. Així doncs, els portaveus i ecodelegats de cada classe de 1r a 6è de primària, s’han reunit amb els educadors responsables dels AIPs per decidir les consignes per disfressar-se cada dia de la setmana.

Així doncs:

 • Dimarts, a la Reina Carnestoltes rebrem, amb un elegant complement.
 • Dimecres, que divertit venir vestit amb el que has dormit, així que amb pijama pots venir.
 • Per dijous Gras, un pentinat divertit i musical duràs.
 • Divendres desfilaran per la Rua totes les disfresses que esteu preparant.

Els AIPs de cada classe van informar els seus companys i companyes de les consignes que caldria seguir, i dimarts ens vam reunir tots i totes al pati de l’escola ben elegants per celebrar l’arribada de la Reina Carnestoltes i practicar plegats la coreografia que dansaríem a la Rua del divendres.

Divendres, vam sortir a desfilar pel carrer Major de Montcada, compartint amb el nostre entorn i famílies les disfresses que l’alumnat ha estat preparant al llarg del mes de febrer. 

Sota el lema “Que soni la música” totes les disfresses d’aquest any, estan vinculades al Projecte Artístic Transversal que any rere any portem a terme a la nostra escola i han estat elaborades per l’alumnat de l’escola:

 • Inf-3, ha treballat l’obra del Carnaval dels Animals de Camille Saint Saens i es van disfressar de lleons, flamencs, zebres, lloros, elefants i tortugues.
 • Inf-4, ha treballat l’òpera “La Cuina de Rossini” i es van disfressar de cuiners i cuineres amb elements reciclats de les cuines de casa seva.
 • Inf-5, va elaborar les seves disfresses a partir de l’òpera “La Flauta Màgica” de W.A. Mozart, i van vestir-se dels diferents personatges principals que hi apareixen: la Reina de la Nit amb els seus ajudants els monostatos, la serp, el Sarastro amb els seus guardians, la Pamina i el Tamino, i els papagenos i papagenas.
 • Pri-1, han aprofundit el gènere teatral dels Musicals i l’alumnat va disfressar-se de Cats.
 • Pri-2, han donat importància a la música que acompanya a les pel·lícules i és per això que es van disfressar de Bandes Sonores Musicals.
 • Pri-3, a partir de l’obra “Les Quatre Estacions” d’A. Vivaldi, l’alumnat es va disfressar d’estiu, primavera, tardor, hivern i del mateix compositor.
 • Pri-4, han investigat sobre el Jazz i el Swing i van vestir-se d’aquesta música acompanyats dels instruments més representatius d’aquest gènere.
 • Pri-5, han aprofundit sobre el cinema mut, i es van disfressar de pianos, un instrument que habitualment acompanya aquest gènere.
 • Pri-6, emmarcat en el Projecte +Art a les Escoles i en la preparació que estan fent de l’obra “La Nit de Sant Joan” que aniran a veure aquest curs al Gran Teatre del Liceu, es van disfressar de la burgesia del Liceu.

L’alumnat de secundària que participa dels Grups CREC de l’escola, han col·laborat en l’acompanyament dels alumnes més petits de la Rua.

Volem agrair a tota la família FEDAC Montcada la gran tasca que han dut a terme en la preparació de les disfresses i l’entusiasme, l’alegria i la passió amb què ha participat l’alumnat.