C/ Major, 29 - 08110 Montcada i Reixac

935 641 696

Participem en el Consell dels Infants de Montcada

Participem en el Consell dels Infants de Montcada

El Consell d’Infants de Montcada i Reixac és una plataforma fonamental per a la participació democràtica dels nens i nenes de 5è i 6è de les escoles del municipi, incloent-hi alumnes de FEDAC Montcada. Aquest espai ofereix als més joves l’oportunitat de formar part activa de la vida cívica del poble, col·laborant en la millora de la seva comunitat a través del debat i la presa de decisions.

L’objectiu del Consell d’Infants és escoltar les inquietuds i propostes dels estudiants per construir un municipi més just, inclusiu i adequat a les seves necessitats. A través d’aquest procés, els infants aprenen sobre valors com la democràcia, la solidaritat i la corresponsabilitat, desenvolupant el seu esperit crític i el seu compromís amb la societat.

Les reunions del Consell, conegudes com a Ple, es fan a l’Ajuntament una vegada a l’any, i se centren en temes que afecten directament els infants i la seva vida al municipi. Durant el darrer Ple, els representants de FEDAC Montcada van aportar idees valuoses, destacant la necessitat de cuidar el mobiliari dels parcs i de fomentar la responsabilitat col·lectiva en la cura del poble. Aquestes propostes reflecteixen l’esperit participatiu dels alumnes i el seu desig de contribuir al bé comú.

El millor de ser conseller o consellera d’infants és poder formar part activa de les decisions que afecten Montcada i Reixac, sentint-se implicat en la millora de l’entorn. Aquesta experiència fomenta l’apoderament dels infants, fent-los conscients que la seva veu és escoltada i que poden marcar la diferència en la seva comunitat​​.

FEDAC Montcada, com a part del Consell d’Infants, contribueix activament a aquesta formació integral, alineant-se amb els valors del projecte educatiu #avuixdemà2024, que promou l’educació basada en la participació, la comunitat i el bé comú​​.

Aquest tipus d’iniciatives, com el Consell d’Infants de Montcada i Reixac, són essencials per formar els ciutadans del futur, preparats per enfrontar els reptes d’una societat en constant canvi amb empatia, responsabilitat i esperit crític.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website