C/ Major, 29 - 08110 Montcada i Reixac

935 641 696

Coneix la nostra auxiliar de conversa en anglès

Coneix la nostra auxiliar de conversa en anglès

Un dels 24 reptes del projecte educatiu #avuixdemà és el repte Idiomes+.

Aquest repte ens porta a valorar com una riquesa la coexistència de llengües i cultures en l’entorn multilingüe i intercultural de la nostra societat.

Des de fa anys, FEDAC Montcada aposta per comptar amb una auxiliar de conversa en llengua anglesa per aconseguir que els nostres alumnes arribin a la secundària amb una bona competència comunicativa en aquesta llengua.

Aquest any la nostra auxiliar de conversa és la Colleen. Ella participa en els nostres Ambients d’Infantil, intervé a les sessions d’educació física i a més, col·labora en estones de conversa amb els alumnes de la Comunitat de Grans. Totes les seves actuacions estan enfocades a fer que l’aprenentatge de les llengües que fan els nostres alumnes sorgeixin en contextos diferents i les seves interaccions amb la llengua anglesa siguin autèntiques i vivencials.

Aprofitant la seva estada, li hem fet una entrevista per conèixer la seva opinió sobre la nostra escola i sobre com treballem la llengua estrangera en el nostre dia a dia amb l’alumnat d’Infantil i Primària.

  • D’on ets Colleen?

Soc de Boston, Massachusetts, Estats Units.

  • Què has estudiat?

He estudiat Geografia i també soc mestra.

  • T’agrada viure a Barcelona?

M’encanta viure a Barcelona. M’agrada molt la gent, el menjar i la cultura. A més, el temps és espectacular, i estar a prop de la platja i la muntanya és una gran sort.

  • Per què vas decidir participar en el programa d’auxiliars de conversa?

Vaig decidir formar part del programa d’auxiliars de conversa perquè volia una oportunitat per explorar la cultura d’un sistema educatiu diferent. Crec que és important conèixer el que representa ser mestre des de diferents perspectives i aquesta és una experiència única per poder trobar respostes. És una gran oportunitat per fer créixer les meves habilitats, aprendre més i per sortir de la meva zona de confort.

  • Explica’ns com és el teu dia a la nostra escola?

La meva rutina consisteix a acompanyar als mestres a fer classes d’anglès a tots els cursos i a més a més, també participo en les sessions d’educació física on juntament amb altres mestres d’anglès, proposem activitats i jocs en anglès als infants. A les sessions d’anglès participo en petits grups de conversa, faig codocència a l’aula amb el mestre d’anglès i detallem jocs i activitats, participo en les rutines en què parlem del temps i les emocions i col·laboro en les presentacions.

  • Et sents acollida a la nostra comunitat?

Sí, em sento molt acollida a la comunitat de FEDAC Montcada. L’alumnat sempre em rep amb un somriure i es mostren molt afectuosos amb mi. L’equip docent és molt amigable. Fins i tot amb els que em costa comunicar-me, sempre s’esforcen perquè em senti una més entre ells. Estic molt agraïda per tot això.

  • Quins punts forts destacaries de la nostra manera de treballar la llengua anglesa?

Em sembla molt positiu com l’anglès s’incorpora en el dia a dia de l’escola. A més de les classes d’anglès, també hi ha altres moments com l’educació física on els alumnes parlen anglès sense l’estrès que es genera estar en la classe de llengua anglesa. Això els fa gaudir molt més d’aquesta llengua estrangera. A més, els alumnes aprenen anglès per mitjà de temes molt atractius per a ells com per exemple la música i la cultura, aprenen vocabulari i gramàtica posant-la en pràctica en temes que són del seu interès.

  • Creus que els alumnes són conscients de la importància que té parlar en una llengua estrangera?

Crec que si, tenir-me a mi a l’escola els ajuda a veure que la barrera del llenguatge no ha de ser un obstacle per a ells, i que si practiquen amb mi, aconsegueixen que ens comuniquem. Estan vivint en primera persona el que els hi pot implicar no poder comunicar-se amb algú altre que no parla Castellà o Català. Viuen els beneficis d’aprendre anglès en el moment en què comencen a sentir-se més segurs i confidents parlant amb mi.

Moltes gràcies per les teves paraules Colleen.

Estem segurs que la seva presència a l’escola ens ajudarà a tots a continuar treballant la llengua anglesa d’una manera més vivencial en el nostre dia a dia.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website