C/ Major, 29 - 08110 Montcada i Reixac

935 641 696

Festes del Pare Coll

Festes del Pare Coll

Com cada any per aquestes dates, la nostra escola es vesteix de gala per celebrar unes jornades dedicades a conèixer i commemorar a Sant Francesc Coll, més conegut pels nostres alumnes com l’estimat Pare Coll, el fundador de les nostres escoles.

Durant dos dies, vàrem barrejar els alumnes en grups d’edats i classes diferents, per realitzar activitats conjuntes i conviure amb altres infants. En arribar a l’escola dijous, els alumnes es van posar una medalla com a tret distintiu del seu grup i durant el matí van participar en una gimcana amb tot l’alumnat al Parc de les aigües amb una gran varietat de jocs cooperatius. Aquests grups internivell, també, es van reunir prèviament per decidir segons els seus interessos quins tallers volien dur a terme la tarda de dijous. Va haver-hi moments de ball, música, art, joc, teatre, maquillatge… i fins i tot un escape room pels més aventurers. La jornada va ser tot un èxit i encara es van quedar amb ganes de més celebracions per divendres.

Divendres, aprofitant la nostra proximitat a la parròquia Santa Engràcia de Montcada, on hi ha una imatge de Sant Francesc Coll, vam fer una ofrena floral i una celebració de la paraula per comunitats. Tot seguit, gentilesa de l’AMPA, vam esmorzar una xocolata calenta i coca que ens va acabar endolcint el matí. La tarda de divendres la vam dedicar a parlar de la vida del Pare Coll amb propostes lúdiques per tal de conèixer aspectes rellevants de la seva vida, el seu compromís i la seva entrega.

El cap de setmana vam continuar amb les festes amb una jornada de portes obertes a l’escola per famílies i una macrofesta organitzada per l’AMPA plena de jocs i aventures per tots els infants i famílies.

A més, el servei de coescolars de l’escola ens va oferir la possibilitat de poder conèixer i gaudir algunes de les coescolars actuals i d’altres que s’oferiran el curs vinent.

La identitat de la nostra Fundació s’arrela en un passat que ens interpel·la l’esperit i la voluntat del pare Coll. Per aquesta raó vivim aquestes jornades amb tanta alegria i intensitat, on el nostre objectiu és que els nostres alumnes s’impregnin dels valors que hem heretat d’ell i de les germanes Dominiques de l’Anunciata.

Volem donar les gràcies a tothom per la seva participació i col·laboració en tots els esdeveniments. Hem estat molt feliços de poder compartir amb tots i totes vosaltres tants moments plens de somriures.