C/ Major, 29 - 08110 Montcada i Reixac

935 641 696

Menjador Obert

Menjador Obert

A FEDAC Montcada apostem per un model d’escola oberta, participativa i transparent. Amb aquests valors neix el projecte “Menjador Obert” que pretén acostar a les famílies al menjador de l’escola des de l’experiència vivencial.

Cada divendres l’escola convida a dinar a un familiar d’un total de sis alumnes de totes les comunitats. Els familiars tenen l’oportunitat de dinar amb els seus fills i filles compartint l’espai on dinen cada dia, coneixent els companys i companyes, degustant el mateix àpat i saludant les monitores que tenen cura de l’alumnat durant el temps de migdia.

Aquesta iniciativa va començar el curs 2022-2023 amb l’objectiu que les famílies poguessin compartir l’estona del menjador i alhora coneguessin de primera mà el funcionament del menjador, el personal i els espais.

Posteriorment i per tal de recollir les impressions i possibles suggeriments de les famílies, els fem arribar una petita enquesta perquè valorin la seva experiència personal al menjador de l’escola. Les dades recollides en aquesta enquesta ens ajudem molt a continuar compromesos en la millora contínua del servei.

Algunes de les coses que més valoren les famílies és la possibilitat que ofereix l’escola de compartir aquests petits moments de la vida dels seus fills i filles.

És el nostre desig que les famílies coneguin de prop el funcionament del menjador, per això recentment i dins del projecte “Menjador obert”, l’escola ha organitzat una xerrada a càrrec de l’empresa contractada per aquest servei SCOLAREST, amb el propòsit de donar a conèixer en profunditat els pilars i principis que sostenen la seva filosofia.

En la xerrada es van tractar tots aquests temes d’interès per les famílies:

  • Objectius principals de gastronomia, seguretat i sostenibilitat
  • El projecte educatiu al menjador
  • Reptes de l’alimentació escolar
  • En què ens basem per fer la programació dels menús de les nostres cuines
  • Recomanacions per millorar la qualitat de les programacions de menús
  • Freqüència d’aliments
  • Com són els nostres menús
  • Organització del servei de migdia
  • Equip del servei de migdia
  • Funcionament del servei de migdia

Iniciatives com aquesta ens ajuden a crear complicitats, a valorar les aportacions de les famílies, a gaudir de la seva satisfacció i a recollir les possibles crítiques amb el convenciment que ens empenta a millorar.

Volem agrair tot l’esforç que l’equip humà de l’escola ha dipositat en aquesta iniciativa i a les famílies per l’extraordinària participació i rebuda del projecte.


Documents que podeu trobar al web de l’escola relacionats amb el menjador:

Menú mensual

Programa de revisió de menús escolars

Encarregar tiquets menjador


CreaEscola Quality Certificate for Education Website