C/ Major, 29 - 08110 Montcada i Reixac

935 641 696

Neteja de la llera del riu Ripoll (Let’s clean up)

Neteja de la llera del riu Ripoll (Let’s clean up)

LET’S CLEAN UP

El dissabte 7 de maig els alumnes de 4t de primària, els familiars i els mestres vam dur a terme l’activitat més esperada del  nostre projecte: la neteja d’un tram de la llera del riu Ripoll, amb  una elevada participació per part de tots i totes. Els dos darrers anys no es va dur a terme l’esmentada activitat perquè la pandèmia no ens ho va permetre, però enguany vam reprendre aquesta actuació amb molta il·lusió i entusiasme.

A l’hora acordada ens vam dirigir al punt de trobada, passat el pont de la Salle i plegats vam rastrejar un tram d’uns 300 m de la banda dreta del riu, a l’altura del Parc Salvador Allende. Ens vam posar guants i per grups vam agafar bosses i ens vam distribuir i organitzar per tal de recollir el màxim d’objectes llençats al riu o caiguts accidentalment.

La quantitat de deixalles recollides va ser d’uns 620 kg aproximadament en aquell tram,  que es va classificar en brossa, paper, plàstic i objectes que es van haver de dur a la deixalleria com un extintor, un matalàs,…entre d’altres.  

El projecte “Let’s clean up Europe” el porta a terme “Som-rius”, associació sense àmbit de lucre amb l’objectiu de millorar i protegir la vida salvatge, amb actuacions de neteja i recuperació d’espais naturals. A més del riu també treballen en basses, fent taller de sensibilització ecològica, construint caixes niu i amb la plantació d’arbres, projectes on també ha col·laborat l’escola FEDAC.

Aquesta és una acció comuna a tota Europa per a conscienciar els ciutadans sobre la quantitat de residus que aboquem de forma incontrolada a la naturalesa i promoure accions de sensibilització envers la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, llera del riu, etc. 

Els alumnes de 4t de l’escola FEDAC van gaudir amb la realització del projecte “Let’s clean up Europe” que ha culminat amb un “Aprenentatge Servei” de neteja i recuperació d’un espai natural.  Al mateix temps van fer difusió a través d’un vídeo creat per ells i d’uns rètols que van repartir per alguns establiments del nostre municipi.

Tot un èxit, per a una “Escola Verda” com és la nostra escola.

Notícia a la Veu