C/ Major, 29 - 08110 Montcada i Reixac

935 641 696

“Essència FEDAC”, un èxit de participació

“Essència FEDAC”, un èxit de participació

El projecte “Essència FEDAC” ha estat tot un èxit de participació gràcies a la implicació de tota la comunitat educativa, l’alumnat, les famílies i la població en general.

El projecte “Essència FEDAC” s’inspira en l’obra de l’arquitecte Joan Juncosa “Baldosas por el mundo” que té com a objectiu revalorar la bellesa de l’espai públic, donar valor a les coses insignificants, apreciar les coses senzilles de la vida i cooperar per crear. Aquest artista pinta rajoles d’inspiració modernista sobre tela i les deixa en diferents llocs de Barcelona, convidant els ciutadans a desenganxar-les i a col·locar-les de nou en els seus racons preferits del món.

“Essència FEDAC” comparteix el missatge de l’artista i té com a objectius principals treballar i donar a conèixer els nostres valors a la ciutadania i fer creacions artístiques en equip que seran col·locades en llocs emblemàtics de la ciutat.

És el llegat FEDAC i enguany ens centrarem en la paraula CREAR.

“Un somni neix dins teu
per CREAR un món millor.
Creu en ell!”

Cada classe, per grups, va realitzar un esbós, en paper, de diferents panells de quatre rajoles. Aprofitem aquesta activitat per treballar la cooperació, l’acceptació de l’opinió de l’altre i la manifestació de la pròpia, la tolerància, l’empatia, la paciència, la creativitat i sobretot que les nostres creacions ens aportin felicitat.

De tots els panells, democràticament, es va escollir un per grup per ser elaborat entre tots sobre tela amb la finalitat que després seria penjat pels carrers de la població. Darrere de cada rajola es va escriure un missatge motivador elaborat per tot el grup classe.

Durant tres setmanes es van penjar un total de 18 panells repartits per diferents llocs: plaça de l’església, ermita de Reixac, Font del Tort, la Casa de les Aigües, el Parc de la Llacuna, la façana de l’escola, el teatre Kursal, la Font de la Mitja Costa, l’estació de Santa Maria, la Unió, l’Aulari, el Parc Salvador Allende, la parada de l’autobús del Barri de la Ribera, el pas a nivell del tren, la Casa de la Vila, la Font Pudenta i el camp de futbol.


Les persones que les trobaven se les podien endur i enviar-nos una fotografia des de casa o d’un altre lloc preferit que després penjaríem a les xarxes socials.

El projecte va generar gran entusiasme tant per part de l’alumnat com de les famílies i per la població en general.
Els objectius s’han aconseguit. Hem embellit la nostra població amb una CREACIÓ realitzada en equip que transmet els valors FEDAC