C/ Major, 29 - 08110 Montcada i Reixac

935 641 696

Projecte i festa medieval a infantil-4

Projecte i festa medieval a infantil-4

L’alumnat d’Infantil 4 anys en començar el curs es varen trobar les aules sense nom!, entre tots/es i amb l’ajuda de les famílies a casa varen pensar i defensar la seva opció. De manera democràtica, varen decidir entre tots la proposta dels Castells i els Prínceps i Princeses. 

A partir d’aquest moment vam iniciar el nostre projecte, investigant i endinsant-se en el món medieval, treballant de manera interdisciplinària des de totes les àrees i potenciant així els tres eixos del currículum d’infantil: 

  • Creixement en harmonia, 
  • Descobriment i exploració de l’entorn
  • Comunicació i representació de la realitat

D’aquesta manera, l’alumnat va dissenyar i escollir el logotip que ens acompanyarà al llarg del trimestre, i aprofundint en diferents aspectes de l’època medieval, com descobrint qui vivia a dins d’un castell, quines tasques feien, comparant els oficis d’abans amb els d’avui dia que realitzen les famílies, escolta de contes molt especial per encàrrec de les famílies, visitant la Casa de la Vila per descobrir el Castell de Montcada què va existir fa uns onze segles en el Turó de Montcada.

Després de treballar tots aquests aspectes i d’altres sorgits en els diferents contes treballats al llarg d’aquestes setmanes, el nostre projecte va concloure amb una Gran Festa Medieval. Per fer-la vam elaborar els nostres propis castells amb materials reciclats i de gran mida, les nostres banderes i pensant qui serien en l’època medieval, per fer un joc de rol.

A més, vam comptar amb la participació de les famílies tant en la preparació de la festa com el dia, on van dinamitzar uns tallers de danses, maquillatge, construcció…, i van poder gaudir de la festa amb els seus fills i filles conjuntament amb els docents de l’escola.

Va ser una experiència memorable, per a tots i totes.

A FEDAC Montcada considerem que és molt important que els alumnes s’impliquin i es motivin per l’aprenentatge, i a partir dels seus interessos connectin amb el que fem a l’aula. Amb aquesta metodologia els infants estan situats en el centre de l’aprenentatge i els guiem i acompanyem perquè puguin aprendre a aprendre i puguin gestionar el seu aprenentatge.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website