C/ Major, 29 - 08110 Montcada i Reixac

935 641 696

Temps de desert: com viure’l en família?

Temps de desert: com viure’l en família?

TEMPS DE DESERT: COM VIURE’L EN FAMÍLIA?

L’hivern simbolitza un temps de repòs, reflexió i renovació. La natura sembla aturar-se, les plantes es retiren i molts éssers vius entren en un estat de repòs. És un temps que ens convida a la retirada i reflexió interior. Aquesta introspecció és compartida per diferents cultures que s’aturen sincronitzades amb el ritme de la natura.

És el temps de Desert, temps que per tradició cristiana coneixem com a Quaresma. Aquest temps culmina amb l’equinocci de primavera, moment en el qual es produeix un equilibri gairebé igual entre les hores de llum i de foscor a tot el món,  celebrem la Pasqua.

I com podem viure aquest temps de Desert amb la família?  És important trobar moments de connexió entre els diferents membres, així com buscar moments de solitud per poder trobar-nos amb nosaltres mateixos.

Us proposem opcions interessants que ens ajudaran a enfortir aquests lligams familiars i al mateix temps, propiciar moments d’introspecció que ens faran créixer plegats.

Què us semblaria poder compartir una pel·lícula i poder comentar-la plegats? us proposem títols com… Up, Wonder, Brave… 

Una altra opció és preparar una sortida a la natura: compartir un pícnic envoltats de vida, caminar, jugar, escoltar, contemplar, agrair, fer-nos preguntes de sentit, sentir que formem part d’un Tot, sentir-nos en comunió amb la Creació… un moment únic que pot esdevenir memorable.

També podem llegir la història d’alguna persona de transició que ens inspira: Malala,  Indira Ranamagal, Rosa Parks, Nelson Mandela, Gandi, Pablo Rae, Greta Thunberg… hi ha moltes editorials interessants i adaptades a les diferents edats. Deixem-nos inspirar pels nostres antecessors… nosaltres també podem ser motor de canvi per al món!

Us suggerim també, poder participar plegats de les celebracions pròpies de les vostres tradicions de saviesa: celebrem el canvi, la millora, l’oportunitat, renéixer amb força renovada… celebrem la vida amb la Comunitat ! Fem Comunitat!Esperem que amb aquestes recomanacions pugueu gaudir d’aquest temps de desert i de renovació en família, us desitgem una molt Bona Pasqua!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website